dimecres, 17 de febrer de 2016

Certamens de poesia 2016 en català

Jocs Florals de  Barcelona 2016

BASES
Base primera
Els treballs que optin al premi han de ser originals, inèdits, de poetes vius, d’una extensió similar a la d’un llibre convencional de poesia i d’un mateix autor o autora.
Només es pot presentar un poemari per autor.
A la portada dels treballs, cal fer-hi constar el títol de l’obra, i a l’interior, el nom i els cognoms de l’autor/a i les seves dades de contacte.
Si algun dels poemes del recull han estat publicats, l’autor/a ha d’indicar quins són i on s’han publicat. En cap cas, però, el nombre de versos que hagin estat publicats no pot superar el 10 per cent de la totalitat de versos de l’obra.
Base segona
La presentació d’un treball implica la presumpció d’autoria. És responsabilitat de qui hagi presentat el poema qualsevol reclamació que pugui sorgir amb relació a l’autoria de les obres.
A aquest efecte, l’Institut de Cultura es podrà dirigir contra aquesta persona en cas que, com a conseqüència del que
preveuen aquestes bases, resulti reclamada l’autoria de les obres.
L’Institut de Cultura de Barcelona podrà repercutir contra qui hagi presentat aquestes obres totes les quantitats que
s’hagi vist obligat a satisfer amb motiu de reclamacions d’autoria. A més, també es reserva el dret de reclamar els danys i perjudicis que aquest fet hagi ocasionat a l’Institut.
Base tercera
S’han d’enviar sis exemplars dels treballs a l’Oficina d’Informació Cultural del Palau de la Virreina (la Rambla, 99, 08002 Barcelona) o lliurar-los directament al mateix lloc, de dilluns a diumenge, de 10 a 20,30 h.
El període d’admissió d’originals finalitza el dia 5 de març de 2016, a les 20,30h.
Base quarta
L’acte de lliurament del premi tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona durant el mes de maig de 2016, dins del marc de Barcelona Poesia.

Base cinquena
No es retornaran els treballs presentats. L’Institut de Cultura de Barcelona es compromet a custodiar-los i després destruir-los.
La participació al concurs implica l’acceptació íntegra d’aquestes bases.

Premis Literaris Ciutat de Badalona 2016


Els premis literaris a la nostra ciutat van néixer l’any 1988 amb la voluntat de dinamitzar la literatura en català. Els objectius són els d’impulsar la projecció cultural de la ciutat, incentivar l’ànim de la lectura entre la ciutadania, i estimular la creació literària entre els agents culturals de la ciutat.
Enguany, l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la llibreria El Full i l’Associació Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla, organitza:
- 25è Premi Literari Països Catalans-Solstici d’Estiu – 29è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa
- 18è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil
- 16è Premi Literari Betúlia de Poesia Memorial Carme Guasch
- 9è Premi Literari de Teatre Breu Inicia’t.
El termini de presentació dels originals acaba el 15 d’abril del 2016, excepte el de Premi Literari de Teatre Breu Inicia’t que acaba el 27 de març. La concessió dels premis es fa durant el mes de juny en el marc de la Nit Literària, acte en el qual es proclamen les obres guanyadores. Consulteu les bases d’aquests premis en els documents adjunts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada