diumenge, 29 de novembre del 2015

Segona edició de la Jam poètica dels Països Catalans a Montblancc


Montblanc va acollir el  dissabte dia 28 de novembre, la segona Jam poètica dels Països Catalans. Tot just ara fa un any la vila ducal acollia més d’un centenar de poetes i acompanyants en la primera edició de la Jam poètica.
 El format i l’objectiu van ser: obrir bells indrets de la vila a la veu poètica vinguda d’arreu dels Països Catalans, tot agermanant poetes de moltes procedències, però amb una mateixa llengua, i fer de Montblanc i la Conca, per un dia, capital nacional de la poesia divulgant el seu bell patrimoni.
 Segons Josep Civit i Pau Civit, de l'Associació l'Escarritx, organitzadora de la Jam, preveuen que al llarg del temps aquest acte es consolidi en la oferta cultural agafant Montblanc com a referent i model d'èxit. També proposaven que sigui un acte més que es pugui incloure en el possible projecte de festival d'estiu a la vila.
També parlava de perseguir dos objectius: preservar i potenciar la nostra cultura i llengua catalanes i que esdevingui un fet turístic.
 Es van recitar poemes al Pas de Ronda, a Sant Miquel, El Call, la Font Major, Santa Maria, el Foradot, el Pla i l’antic claustre de l’Hospital de Santa Magdalena, tot seguint un itinerari tutelat pels guies turístics de l’oficina de turisme,que van il·lustrar  cada indret amb la seva síntesi històrica, itinerari on tothom hi va ser ben acollit, públic i recitadors.
Tanmateix, hi va haver un acte central al Museu Arxiu,. Aquest acte va servir per a oficialitzar l’acollida institucional a tots els participants i, alhora, permetre que tots els rapsodes que encara no havien recitat tingueren  la possibilitat de difondre els seus versos.
 Un cop acabats els recitals, es va  celebrar amb una cata de vins al Sindicat de Vinyaters de Montblanc i després t un dinar de germanor obert a poetes i tothom 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada