dijous, 30 d’agost del 2018

Personalitats de la literatura, la ciència i la gastronomia, en el jurat dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló

El jurat de la tercera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló estarà format per figures senyeres de la filologia i la literatura, la ciència i la gastronomia. Els premis es lliuraran el 24 de novembre en una gala literària oberta a la ciutadania.
El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha avançat la composició dels jurats dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que enguany arriben a la tercera edició després de l’èxit de les dos anteriors convocatòries. El regidor ha indicat que «es tracta de personalitats d’altíssima qualitat literària, científica i gastronòmica» i ha reconegut que «any rere any anem sumant esforços i suports que ens permeten avançar en la qualitat, tant dels jurats com de les obres presentades».
Així, el jurat del premi de divulgació científica estarà conformat pel doctor en Biologia Martí Domínguez, guanyador d’aquest premi en la passada edició; Jaume Barberà, periodista, escriptor, directiu, presentador i col·laborador de televisió i ràdio; i el benicarlando Sergi Querol, investigador i director del Banc de Cordó de Barcelona.
Pel que fa al guardó de literatura gastronòmica, formaran el jurat el cuiner, investigador i professor Juanjo Roda Martínez; l’antropòloga especialitzada en cuina tradicional a les Terres de l’Ebre, Carme Queralt Tomàs i un membre del Centre Integrat Públic de Formació Professional.
Les personalitats que baremaran la qualitat de les obres que optaran al premi de literatura memorialística són el periodista i guionista Antoni Bassas, guanyador d’un Premi Ondas el 1997; el polític, periodista i escriptor valencià Manuel Milián i Mestre; i l’historiador i poeta Josep Santesmases i Ollé, guanyador de la passada edició del premi de literatura memorialística.
Les obres candidates al premi d’àlbum infantil il·lustrat seran valorades per Juan Hernaz, il·lustrador i dissenyador gràfic i guanyador de les dos anteriors edicions del premi d’àlbum infantil; Cristina Muñoz, llicenciada en Belles Arts i il·lustradora i cap del Departament Gràfic de l’escola de disseny Barreira; i un membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
La g
ala d’entrega dels premis se celebrarà el 24 de novembre en una gala literària oberta a la ciutadania

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada