dilluns, 16 d’abril del 2018

Versos per a la il.lusió a l'escola de Remolins


Avui per fi ha arribat la l'hora d'un dia molt esperat, d'una de les activitats literàries més maques que he fet: Versos per a la il·lusió.
Avui per fi arribem a l'Escola de Remolins part del col·lectiu d'escriptors, escriptores i altra gent amant de la cultura del col·lectiu anàrquic dels diLLUMs d'arts al forn, que ens trobem per fer coses junts.
Ens esperaven amb el somriure obert, desafiant l'amenaça de pluja posant cadires i tarima al pati; i la pluja no gosa destorbar-nos; i el sol s'emmiralla de la nostra alegria, envejós.
A Ernest Redó, el mestre, músic i escriptor, que ha estat la guspira de tot aquest enrenou, se'l veu atrafegat, però feliç, amb un paper a les mans, donant-nos instruccions que rebem amb un somriure, i ens diu el lloc per on hem de pujar i baixar de l'escenari, però la veritat és que no ens importa on és la dreta o l'esquerra, perquè avui tots som el centre del món, almenys del nostre món.
Ja hi ha molts llibres preparats que des de fa setmanes envien editorials, ajuntaments, biblioteques, i persones a títol individual que avui no poden assistir; infinites gràcies a tothom (Cossetània Edicions i Vicent Pellicer, Publicacions de la URVViena Edicions, Biblioteca i Ajuntament de Roquetes, Ànima Llibres, Edicions El Bullent, Edicions FonollOnada Edicions, Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Biblioteca de Tortosa, Elena Solé), i també aportem llibres totes les persones que participem avui al recital: Glòria Fandos, Àngel Martí, Màrius Pont, Ricardo Gascon, Enric Panisello, Pilar Cabrera, Pili Alegria, Conxita Jiménez, Guillem Blanch, Atzavara-arrels, Montse Pallarès, Montse Boldú, Manel Ollé i el mateix Ernest Redó, i la veu de Gonzalo Luna, sense oblidar els punts de llibre i la il·lustració donada per Agustí Forner.
Perquè aquest era l'objectiu inicial del projecte: donar llibres a l'escola per a nodrir la seva parada de Sant Jordi i aconseguir recursos per poder anar de viatge a Port Aventura. Pot semblar un objectiu banal, de poca transcendència, però ens semblava important ajudar l'alumnat d'aquest centre a gaudir d'un dia d'il·lusió que normalment tenen fora del seu abast.
Però aquest primer objectiu s'ha vist superat i acompanyat d'altres que ens hem trobat pel camí. No ens hem conformat en oferir llibres, sinó que els hem portat en mà, i hem llegit poemes i contes de forma conjunta amb l'alumnat, que han estat treballant el tema durant setmanes. Hem estat junts, hem compartit, hem après moltes coses o, com a mínim, les hem repassat. 
Perquè les nostres escoles ensenyen valors, només que t'hi apropis, i avui hi hem estat dins.
En resum, un acte molt especial; tant, que ha despertat fins i tot l'interès de TV3.
I sí, ha plogut, una pluja torrencial que ens ha deixat molls a tots, d'emoció.
I acabo amb un dels nanocontes que ha recitat i escenificat un dels alumnes:
"M'agrada la meva escola. M'agrada tant que treuria les piles de rellotge per a estar-hi més temps."
GRÀCIES
Fotos de Marta Escolà









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada