dijous, 28 de gener del 2016

S’ha mort l’escriptor Carles Hac Mor

El món literari diu adéu a 'l'infrapoeta' de les lletres catalanes





L’escriptor CarlesHernández i Mor,més conegut amb el nom artístic Carles Hac Mor, s’ha mort a setanta-sis anys. Autodefinit com a ‘infrapoeta’, va començar a conrear gèneres d’invenció personal a partir de la dècada del 1970, com ara l’escalaborn, la paraparèmia i l’hiposeptimí, a través d’una quarantena de llibres de poemes, assaigs, antinovel·les, obres de teatre, guions i videocreacions. Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, n’ha confirmat la mort amb la publicació del text ‘“La poesia fou allò indiscutiblement real”. Adéu a Carles Hac-Mor’.
Carles Hac Mor (Lleida, 26-11-1940 – Sant Feliu de Guíxols, 27-1-2016) va practicar entre el 1973 i el 1975 l’art conceptual amb el Grup de Treball i els anys 1970 i 1980 va cofundar les revistes d’art i poesia Tecstual, Ampit i L’avioneta, a més d’impulsar-ne algunes més. També va col·laborar en realitzacions cinematogràfiques i en nombroses revistes, com també als diaris El País i Diari de Barcelona.
En el curs de la seva carrera havia obtingut el Premi Espais a la Crítica d’Art 1988 i el Premi Joan Fuster d’assaig del 1998. El 2012 va recollir el Premi Jocs Florals pel poemari ‘Dietari del pic de l’estiu’.































2 comentaris:

  1. un gran poeta que alguns dels meus companys van poder coneixer a Riba-roja el passat estiu

    ResponElimina
  2. un gran poeta que alguns dels meus companys van poder coneixer a Riba-roja el passat estiu

    ResponElimina