dimecres, 2 de desembre de 2015

Ester Suñé de la Fatarella guanya el Premi de Poesia Joan Duch

Els guanyadors del Premi de Poesia Joan Duch de Juneda
Els guanyadors del Premi de Poesia Joan Duch de Juneda
Ester Suñé, poeta i narradora de La Fatarella a la Terra Alta ha sigut la guanyadora de la dissetena edició del Premi de Poesia Joan Duch per a joves escriptors, que convoca l'Ajuntament de Juneda, amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, pel poemari que porta per títol El·líptica. Un premi que compta amb una dotació econòmica de 1.500 euros.
El segon premi dotat amb 750 euros, va recaure en el poemari, El silenci ja hi era, de la poeta de Sant Vicenç de Torelló, Anna Miralpeix, i la tercera millor obra presentada va ser la de l'escriptor Jaume Silvestre, de la població alacantina, Vila Joiosa, guardó amb una dotació econòmica de 300 euros.
L'acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc al Teatre Foment de Juneda, va estar presidit pel president del Consell Comarcal de les Garrigues i alcalde de Juneda Antoni Villas, acompanyat de la directora de l'IEI Montse Macià.
Macià va destacar en el seu parlament la importància del Premi Joan Duch, pel fet que està dirigit a joves creadors, els nostres joves, que són la gran fortalesa d'aquest país, i al mateix temps fomenten una ciutadania cultivada, de qualitat que és la que defineix el nostre país. I aquesta és una de les grans aportacions de la convocatòria i de la població de Juneda.
Macià va afegir que l'IEI té com a premissa fonamental donar suport a totes aquelles manifestacions i accions que ajudin a valorar i a promocionar la creativitat artística en qualsevol de les seves manifestacions, i en el cas del premi Joan Duch, prestigien el panorama creatiu de les comarques lleidatanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada