diumenge, 8 de novembre del 2020

La imaginació, creació i bon gust de Joan Perucho


El CAT acull una exposició de petit format amb motiu del centenari del naixement del poeta, escriptor, crític d'art i gastrònom.

Tot i ser una mostra petita pel que fa a les dimensions, Joan Perucho. Creació, imaginació i bon gust repassa totes les facetes de l'autor barceloní amb la voluntat de despertar l’interès cap a la seva obra. S'hi presenta el Perucho poeta, autor de novel·les d’aventures, crític d’art, gastrònom i bon vivant i escriptor de diari, en una eina divulgativa ideada per Julià Guillamon i dissenyada per Marc Valls. L'exposició —de fet hauríem de dir una de les exposicions, perquè n'hi ha diverses còpies que van itinerant pel territori català— s'atura uns dies al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), on tindreu temps de visitar-la fins a l'11 de novembre.

I és que aquest 2020 és l'Any Joan Perucho, ja que l'escriptor, que ens va deixar ara fa disset anys, va néixer el 1920 i, per tant, se'n commemora el centenari. Però hi hem d'afegir un altre element: el dia del naixement va ser el 7 de novembre; així doncs, mentre la mostra estarà al CAT, farà exactament cent anys de la data. Per a aquell dia hi havia previst un dels actes principals de l'Any Perucho, un espectacle del cantant i acordionista Carles Belda titulat El romanç de les històries naturals, basat en la novel·la Les històries naturals, publicada per l'escriptor i poeta el 1960. A causa de la situació sanitària actual, però, caldrà esperar un moment millor per descobrir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada