dimecres, 6 de juny del 2018

Convocats els premis literaris en aragonès i català de 2018

// Gobierno de Aragón
El Departament d’Educació, Cultura i Esport —a través de la Direcció General de Política Lingüística— ha convocat els premis literaris Arnal Cavero (en aragonès) i Guillem Nicolau (català), tots dos dotats amb 3.000 euros.
Aquests premis són un instrument imprescindible per al foment de la creació literària en les llengües pròpies d’Aragó. S’emmarquen en les mesures del Govern d’Aragó per a desenvolupar una política lingüística per l’aragonès i el català realista adaptada a la normativa vigent i als compromisos internacionals.
El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals a comptar de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial d’Aragó, 1’1 de juny de 2018.
Als premis podran presentar-se obres de creació literària en qualsevol gènere (narrativa, poesia, teatre, assaig) escrites en llengua aragonesa en qualsevol de les seves varietats, així com la traducció des de qualsevol altra llengua a l’aragonès. Hauran de tenir una extensió mínima de 100 pàgines per prosa, de 350 versos per a les obres poètiques, i sense límit d’extensió en la modalitat d’assaig.



La reina Violant de Bar, esposa de Joan el Caçador, va ser la que va encarregar 
a Guillem Nicolau la traducció de les Heroides d’Ovidi. 
Detall dels sepulcres reials de Poblet, reconstruïts per Frederic Marès 
el 1944. / Ainhoa Pancorbo Picó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada