dilluns, 16 d’abril del 2018

Poemes de disset síl·labes inspirats en el delta de l’Ebre s’exposen al campus TE de la URV

Projecte Delta' és una mostra que marida 'haikus' de Carme Cruelles i fotografies de Llorens Marín

Els haikus són poemes d’origen japonès inspirats en el paisatge i que amb només disset síl·labes i sense rima són capaços de transmetre una elevada dosi d’emocions i sentiments. El paisatge com un punt de trobada entre home i natura per aconseguir l’equilibri i la pau interior. “Són com un ioga literari”, apunta Carme Cruelles, poeta de la Ràpita que amb el recull de haikus Delta va guanyar el 2016 el 50é Premi de Poesia Joan Teixidor d’Olot , publicat per Viena Edicions. Onze dels 60 haikus que integren este poemari són els que configuren juntament  amb instantànies del delta de l’Ebre captades per Llorens Marín, Projecte Delta, una exposició que marida poesia i fotografia i que fins al 4 de maig es podrà visitar al primer pis del campus Terres de l’Ebre de la URV.

És una iniciativa del Campus Extens de la URV a Tortosa, que va coincidir la setmana passada  amb la Jornada de Potenciació de la Literatura Catalana per a alumnes de Batxillerat, i que coincidirà el proper 23 d’abril amb la Diada de Sant Jordi. “Esta doble coincidència ha fet que siga més que justificada la presència d’esta exposició al campus”, assenyala per la seua banda, Núria Gil, responsable del Campus Extens. Així per Sant Jordi, el Campus Extens juntament amb el professorat del campus ebrenc han organitzat una activitat que durarà tot el dia de 9:00 a 20:00 hores Sant Jordi al campus. Llegeix lliurement!  “Consistirà en la lectura de textos literaris que puguen partir de temàtiques centrades en conceptes de les diferents matèries impartides”, apunta Gil. Les lectures s’iniciaran a les 10.30h del matí acompanyades d’una interpretació musical a càrrec de dos alumnes de la URV.

'Projecte Delta' és la primera vegada que s’exposa a Tortosa, i compta amb onze plafons de diferents mides on cada haiku de Carme Cruelles es complementa amb una fotografia de Llorens Marín. Tots dos autors es van adonar amb posterioritat que els versos de Cruelles casaven a la perfecció amb moltes de les imatges de Marín. D’aquí la idea de fer una exposició que va comptar amb el suport de l’Ajuntament de la Ràpita i que es va poder veure per primera vegada al Museu del Mar de la Ràpita el març de l’any passat, coincidint amb la presentació al municipi del poemari Delta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada