dilluns, 27 de novembre del 2017

Commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones a la Terra Alta


Avui ha tingut lloc al Celler Cooperatiu de Gandesa l'acte de commemoració avançada del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones a la comarca de la Terra Alta, un diada que se celebra anualment arreu del món el dia 25 de novembre. L'acte ha sigut presidit per Carles Luz i Muñoz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, i per Carme Valls, coordinadora territorial a Terres de l'Ebre de l'Institut Català de les Dones.
La lectura del manifest del Dia Internacional, obra de la periodista Mònica Planas, consensuat entre la Generalitat de Catalunya; les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona; la Federació de Municipis de Catalunya, i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, ha anat a càrrec de Conxita Cutrona Benavent, secretària de l'Associació de Dones La Trobada de la Pobla de Massaluca.
Seguidament, s'ha inaugurat l'exposició "Dones amb nom propi de les Terres de l'Ebre", una mostra que difon i reconeix les trajectòries professionals de dones de les Terres de l'Ebre que han tingut o tenen una important trajectòria professional en diferent àmbits com són la cultura, l'art, la recerca i la universitat, la literatura o l'esport. Entre les dones representades a la mostra hi ha la gandesana Emma Clua, funcionària de la Comissió Europea, politòloga i sociòloga. L'exposició es podrà visitar fins al 10 de desembre.
A continuació, l'Associació de Poetes "Poemes al Vent", a través de tres dones de la Terra Alta membres de l'associació, acompanyades per Josep Enric Juanós, trompetista, fill de Vilalba dels Arcs, han recitat unes adaptacions d'unes cançons: M.Espina Niella, de Gandesa, ha recitat "Una fiblada a la pell", d'Els Pets; Montse Barrubés, de la Pobla de Massaluc, "Hoy por mi", d'Efecto Mariposa, i per finalitzar, Marta Barón, de Bot, ha recitat "Benvingut al paradís", d'Obrint Pas.
Aquest any, l'Institut Català de les Dones, amb motiu de la commemoració, ha engegat l'acció de sensibilització a les xarxes socials sota el lema "Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JOTAMBÉ". Des del Consell Comarcal de la Terra Alta s'ha confeccionant un mural amb les imatges que envien persones vinculades a associacions i entitats, i persones a títol individual amb el cartell de la diada. Les imatges es poden continuar enviant a l'adreça electrònica siad@terra-alta.cat i s'aniran incorporant al mural. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada