dilluns, 11 de desembre del 2017

Un mural dedicat a Gerard Vergés presideix la plaça Sant Joan de Tortosa

La plaça Sant Joan llueix des d'aquest dilluns un nou mural de gran format dedicat a l'escriptor Gerard Vergés i a la cultura d'arrel popular. Es tracta d'una nova creació de l'artista Roc BlackBlock, que completa el grafit que ell mateix va realitzar l'estiu passat evocant la figura del compositor i musicòleg Felip Pedrell al solar de la seva antiga casa natal.
El nou mural, que presideix de manera imponent la plaça on hi ha l'antiga església i convent de Sant Joan, seu actual de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació, reprodueix una cita de Gerard Vergés "De cop comprenc que l'home és la memòria", que es completa amb la reproducció gegantina d'una imatge dels anys 20 del repartiment del panoli en aquesta mateixa plaça. La regidora de Cultura, Dolors Queralt, explica que aquesta "és una actuació de recuperació artística i patrimonial de la plaça de Sant Joan mitjançant dues figures claus de la història i la cultura de Tortosa, com són Felip Pedrell i Gerard Vergés." L'escena del panoli, que surt en una fotografia feta en aquesta mateixa plaça fa vora cent anys, no és casual, assenyala Queralt, ja que busca "enllaçar amb la cita de Vergés cercant la recuperació de la memòria històrica col·lectiva per tenir sempre present d'on venim". L'alcalde, Ferran Bel, manté que l'Ajuntament es proposa fer actuacions artístiques de característiques similars a la de la plaça Sant Joan en altres punts del centre històric.
Roc BlackBlock és un artista urbà, il·lustrador i dissenyador gràfic, que s'ha especialitzat en el grafit exterior de gran format, però que també s'expressa a través dels mitjans digitals, paper, teles i tatuatges.
ebredigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada